Menu

Ballonvaart

Hoe gaaf zou het zijn om met een luchtballon over de Achterhoek te varen? Nou, ik kan je vertellen dat dat supergaaf is! Deze week had ik de eer om een ballonvaart te mogen beleven met Future Fun Ballooning uit Varsseveld.

Om 17.30 uur moesten we aanwezig zijn op het grasveld naast Villa Ruimzicht in Doetinchem. Vanaf daar begon de voorbereiding, want er moet nog best wat gebeuren voor dat je in de lucht bent. De mand werd klaargezet en de benodigde touwen, kabels en gasflessen werden aangesloten. De ballon werd op de grond gelegd en de ventilator werd aangezet. Na een tijdje wachten zat er voldoende lucht in de ballon en de mand werd rechtop gezet. Het was dan eindelijk zo ver, we mochten in de mand klimmen en we waren ‘ready for take off’.

Daar gingen we dan, onder begeleiding van de ervaren en vriendelijke piloot Marjolein, gingen we de lucht in. We vlogen eerst nog wat lager over Doetinchem en zagen allemaal mensen naar ons zwaaien. Ik vond het erg mooi om mijn eigen woonplaats zo van boven te zien. Vervolgens gingen we over de Slangenburg richting Halle. Boven de Slangenburg had je een prachtig uitzicht op Kasteel Slangenburg. Het was prachtig weer en wat een rust daarboven. Tijdens onze vaart kregen we nog een drankje en wat kleine hapjes aangeboden. Wie had dat van tevoren gedacht; een drankje met kleine hapjes hoog in de lucht?

Helaas was de tijd alweer voorbij en werd de landing voorbereid. We zijn uiteindelijk in Halle-Nijman geland. Toen alles weer opgeruimd en ingeladen was begon de ‘doop’. Dit is een oude traditie waarbij de opvarenden door middel van een champagnedoop in de adelstand worden verheven. Na afloop van de doop kreeg iedereen een luchtdoopcertificaat. Zo mag ik vanaf nu de titel Barones van Doetinchem tot Halle-Nijman dragen.

Ik kan alleen maar zeggen dat het een geweldige ervaring was die ik absoluut niet had willen missen.
Wat hebben wij genoten! Beleef het avontuur en verken de omgeving van boven!

Locatie

Future Fun Ballooning
Hiddinkdijk 12A
7051 ZZ Varsseveld
0315 – 200 025
info@futurefun.nl
www.futurefun.nl