Menu

Wandelroute Voorst

Zin in mooie wandeling door de mooie omgeving? Dan is deze wandelroute iets voor u. Deze wandeling laat u de mooiste wegen van Voorst zien. Ook komt u op verschillende wandelpaden zoals: asfalt, beton en kleine grindpaden. Zoals u op de afbeelding van de route kunt zien, loop je anderhalve kilometer langs de Aa-strang rivier en kunt u van het mooie water genieten.

Over de wandelroute

Via deze wandel lus loopt u een afstand van 5,4 kilometer. Dat houdt in dat u ongeveer een uur kwijt bent om de prachtige omgeving te verkennen. Het is een vrij eenvoudige route waardoor deze voor jong en oud te bewandelen is. Voorst heeft een kleine 300 inwoners en is het kleinste dorp van de gemeente Oude IJsselstreek. Tijdens de wandeling door deze mooie plaats, vindt u een mooie hotspot waar Voorst om bekend staat namelijk de Molen Van Hal.

Molen Van Hal

Voorst staat bekend om de prachtige molen. Deze molen werd in opdracht van Bernhard Stapelbroek in 1866 gebouwd. De dochter van de molenaar trouwde met Johannes Hubertus Van Hal, hiernaar werd tevens ook de molen naar vernoemd. In 1905 begon Van Hal een bierlokaal waar tegenwoordig een restaurant zit. Een hele tijd had de molen alleen romp dat kwam door een blikseminslag. Later in de tweede wereld oorlog werden de rest van de wieken onttakeld. In 2010 heeft de molen een restauratie gehad en sinds die is de molen inclusief wieken weer te bezichtigen.

Locatie

Molen Van Hal
Grensweg 13
7083 AM Voorst