Menu

Golfen in Keppel

Er heerlijk op uit met het prachtige weer en een lekker balletje slaan op de golfbaan. Dat kan bij de Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel. Het is mogelijk om de 9 of 18 holes te lopen, maar je kunt ook een balletje slaan op de driving range of oefenen met putten.

Geschiedenis

In januari 1926 werd door een aantal heren uit de Achterhoek onderzocht of er belangstelling bestond voor een golfclub. In dezelfde maand werd de ‘Golf Club Enghuizen’ opgericht. De golfclub werd vernoemd naar kasteel Enghuizen in Hummelo. De golfbaan, bestaande uit 9 holes, was gelegen op een weiland achter het kasteel. Het clubhuis kwam in de oranjerie. Vijf jaar later verhuisde de club naar de huidige locatie, de Burgemeester Vrijlandweg 35 in Hoog-Keppel. Mevrouw van Pallandt was naast de eigenaar van kasteel Keppel ook de eigenaar van het terrein van de golfbaan. Op haar verzoek is de naam gewijzigd in de Keppelse Golfclub.

De Keppelse Golfclub behoort tot de oudste golfclubs van Nederland. Bij de oprichting in 1926 waren er nog maar zeven golfclubs in Nederland.

18 holes

In de jaren 1968, 1983 en 1989 werd het terrein uitgebreid. In 2011 zijn er naast de bestaande 9 holes nog 9 nieuwe holes toegevoegd. Allebei de 9 holes hebben een eigen karakter. Zo bestaan de oude 9 holes uit smalle fairways en kleine greens, waarbij geen sprake van water is. De nieuwe 9 holes daarentegen zijn meer glooiend en kennen wel waterhindernissen. Bekijk hier de baanlayout.

Locatie

Keppelse Golfclub
Burgemeester Vrijlandweg 35
6997 AB Hoog-Keppel
0314 – 381 416
info@keppelse.nl
www.keppelse.nl