Menu

Museum MORE

Museum MORE is gevestigd in kasteel Ruurlo en is het grootste museum voor modern realisme. Er worden verschillende collecties tentoongesteld. Hieronder zijn twee collecties uitgelicht, maar de anderen zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Carel Willink is de koele grootmeester van het neorealisme. Zijn reputatie groeide vanaf zijn 30ste als schilder van monumentale, architectonische decors en luchtlandschappen. Het kasteel heeft een opstelling gemaakt die de ontwikkeling weergeeft van een zoekende schilder. De zoekende schilder ontwikkelt zich echter tot een nooit geĆ«venaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. Het kasteel vertoont een collectie die rouleert. Er zijn ten alle tijden topstukken van Carel Willink te zien. Ben je benieuwd naar de achtergrond van de schilder? Lees hier meer over Carel Willink.

Dick Ket schilderde vanaf 1930 alleen nog stillevens en (zelf)portretten. Hij was geĆÆnspireerd door kubistische principes en de typische perspectieven van de oude Vlaamse primitieven. Vanwege een ernstige hartkwaal koos hij ervoor om onderwerpen dichtbij huis te zoeken. Op de vloer van zijn kamer arrangeerden hij zijn stillevens. Hierdoor kon hij van bovenaf op zijn compositie kijken. Bovendien werd zijn werk gecombineerd met een nauwgezette stofuitdrukking van de objecten. Nieuwsgierig geworden naar de collectie van Dick Ket? Neem hier alvast een voorproefje.

Naast deze twee collecties zijn er meerdere collecties in het museum te bewonderen. Bekijk op www.museummore-kasteelruurlo.nl de volledige collectie.

Locatie

Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2
7261 LZ Ruurlo
0575- 76 03 00
info@museummore.nl
www.museummore-kasteelruurlo.n