Menu

Gruitpoort

Bij de Gruitpoort kun je voor bijna alles terecht, van theater tot film, cursussen, events en nog veel meer. Hieronder is te lezen wat de Gruitpoort te bieden heeft, maar dat is nog lang niet alles!

Filmhuis

Voor alle filmliefhebbers is de Gruitpoort de perfecte plek! Ze draaien prijswinnende films uit de hele wereld. Een film met een bijzonder verhaal die zich onderscheidt van andere films met prachtige verhalen en een mooi beeld. Er draaien drie of vier verschillende films per week. Een film kan op meerdere avonden in de week gedraaid worden. Zo heeft iedereen de kans om de mooie films te bekijken. Wil je weten welke films er draaien, klik dan hier voor het programma.

Cursussen

De Gruitpoort is een gezellige plek om een cursus te volgen of te geven. Veel mensen geven hier hun eigen cursussen. De Gruitpoort helpt deze mensen met het promoten van hun cursus. Dit leidt tot meer aanvraag. Ook kun je hier je passie delen met een cursus. Of volg er één en kom meer te weten over bijvoorbeeld edelsmeden of leer tangodansen! Zoek hier een leuke cursus uit!

Ouderen

Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor ouderen. Zo hebben ze bijvoorbeeld het concept ‘Kunst aan de keukentafel’. Dat is een kunstactiviteit bij 55+ers thuis. Na een kennismakingsgesprek wordt er een plan gemaakt op basis van de wensen en interesses van de persoon op kunstgebied. Vanuit dat plan wordt er een kunstenaar gezocht die vervolgens drie keer bij de persoon thuis komt om aan de slag te gaan. Dit is een voorbeeld van de vele opties. Bekijk de vele opties op de site!

Jongeren

In de Gruitpoort bevindt zich de jongeren organisatie JC DTC. Hier worden culturele, maatschappelijke en creatieve evenementen georganiseerd waar jongeren aan kunnen deelnemen. Vaak organiseren ze zelf een project en evenement waarbij ze gefaciliteerd en ondersteund worden door de organisatie. De ruimte waarin dit zich bevindt, beschikt over allerlei verschillende faciliteiten zoals: een popoefenruimte, opnamestudio, huiskamer en keuken. Je bent van harte welkom om even binnen te lopen voor informatie over één van hun faciliteiten. Neem een kijkje op de site van JC DTC en bekijk wat ze allemaal nog meer aanbieden!

Locatie

Gruitpoort
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
0314-340943
info@gruitpoort.nl
www.gruitpoort.nl