Menu

Stadsmuseum Doetinchem

Het prachtige Stadsmuseum in Doetinchem laat de ontwikkeling van de stad Doetinchem zien. Het museum verduidelijkt de geschiedenis van de stad en de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Hoe deze stad van agrarische nederzetting uitgroeide tot de moderne stad die het nu is. Er zijn maquettes van de stad uit 1830 en 1940 te zien. De maquettes geven een duidelijk en mooi beeld.

Vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog vond er een verwoestend bombardement plaats in Doetinchem. Je krijgt informatie over de belevingsverhalen van bewoners van toen met behulp van touchscreen en een luisterstoel. Erg leerzaam en interessant.

Er is een groot assortiment van historische voorwerpen, oude landkaarten, schilderijen, oude ansichtkaarten, tekeningen, etc. De kinderen kunnen rondneuzen in het kindermuseum. De informatie wordt anders weergegeven en verwoord, zodat het makkelijk te begrijpen is.

Wil je extra informatie en meer belevingsverhalen horen. Dat is mogelijk door de vrijwilligers die op verzoek met je meelopen en informatie willen delen over het stadsmuseum en belevingsverhalen ten gehore willen brengen. Er kan worden deelgenomen aan de rondleiding.

Kinderfeesten

Wil je een leuk en origineel kinderfeestje geven? Dat kan in het Stadsmuseum. Een historische en leerzame dag is altijd leuk. De kinderen worden hartelijk ontvangen met een glas ranja en kunnen beginnen met lekker rondneuzen. Daarna gaan ze informatie over de geschiedenis van de stad op doen door middel van verschillende opdrachten. De historische dag wordt afgesloten met onbeperkt pannenkoeken eten bij ’t Pannenkoekschip aan de Oude IJssel.

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur
Zondag: van 13:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

Stadsmuseum Doetinchem
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem
0314-335557
info@stadsmuseumdoetinchem.nl
www.stadsmuseumdoetinchem.nl